O pauză în rutină poate să aducă cu sine nevoie de a reevalua creșterea noastră spirituală. Vacanțele sunt oportunități faine pentru a  ne planifica săptămânile fără cursuri și activitățile grupului local. La început de vară este important să planificăm din timp ce vrem să facem pentru creșterea noastră spirituală ca ucenici ai lui Isus. Ceea ce facem cu timpul nostru va facilita sau va îngreuna creșterea noastră în Hristos.

Mai jos sunt câteva întrebări/ aspecte la care să te gândești și să le planifici pentru vara aceasta.

Plan personal pentru creșterea spirituală

1.  Cum vei petrece timp zilnic cu Dumnezeu în studiul Scripturii vara aceasta? Ce cărți biblice vei citi?

2. Cum vei petrece timp să meditezi/ să îți notezi despre ce ai citit și cum se aplică în viața ta?

3. Conectarea cu Dumnezeu în rugăciune. 

În ce perioadă a zilei poți să îți ei un timp mai extins și intenționat pentru a te ruga? 

Împărtășește cu un prieten despre planurile tale de rugăciune și părtășiei în Cuvântul lui Dumnezeu și roagă-l să te întrebe din când în când despre asta 🙂 

4.  Mijlocirea pentru cei de lângă tine.

Numește câțiva prieteni (2-3 care nu îl cunosc pe Isus și 2-3 care îți dorești să crească în credința lor) pentru care te vei ruga specific și regulat în această vară. Gândește-te cum te poți conecta mai mult cu ei astfel încât să fi o lumină și o binecuvântare.

5.  Biserică și comunitate

Plănuiesc să mă implic în această vară în slujirea…și să cresc în relația mea cu Isus prin comunitate și participare la viața Bisericii…

6.  Creștere în cunoaștere

Recunosc că nu pot învăța întâmplările/ lecțiile din trecut și gândurile de astăzi fără un plan disciplinat de citire – voi citi următoarele cărți (ex Bibliografii creștine, cărți de studiu, cărți tematice despre viața creștină, evanghelizare, misiune etc)

7. Ziua de odihnă

Ce zi din săptămână vei alege pentru a te odihni în Dumnezeu și a petrece timpul cu familia și prietenii?

8.  Postul

Ce zi din săptămână vei alege pentru a posti (post general sau de la anumite tipuri de activități – de exemplu timpul petrecut pe social media) pentru a practica autocontrolul și a crea mai mult timp pentru rugăciune și conectare cu Dumnezeu?

9. Transformarea atitudinii

Cum ai completa următoarea frază?

Știu că am tendința să fiu………………………………….. și ……………………………………………. Îmi doresc că Dumnezeu să transforme aceste dorințe păcătoase în cele evlavioase de …………………………………………… și …………………………………. (de exemplu… îngrijoare vs încredere, mă aprind repede vs rabdare). Voi fi atent/ă atunci câmd permit sentimentelor sau atitudinilor mele să îmi afecteze comportamentul și le voi supune domniei lui Hristos.

10.  Dărnicie

Gândește-te să dăruiești un procent de/ o sumă din câștigurile/ economiile de peste vară către biserică și/ sau pentru susținerea unei lucrări creștine (grupul de studenți, OSCER, altceva).

l