Ucenicia

Ucenicia sau creșterea spirituală a studenților este una dintre pasiunile noastre. Ne bucurăm să vedem cum studenții Îl urmează pe Isus și să îi vedem crescând în dragostea pentru El, pentru Cuvânt și în împlinirea voii Lui. 

Atunci când vorbim despre ucenicie ne referim la creșterea spirituală a creștinului, a ucenicului lui Isus. Ucenicul rămâne înrădăcinat în EL, fiind sfințit prin Cuvânt și trăind tot mai mult prin Duhul sfânt având roadele Sale în viața lui. Biblia ne spune că suntem mădulare ale trupului lui Hristos alături de ceilalți credincioși și ne îndeamnă să creștem împreună și să îl slujim împreună.

Grupuri de ucenicie OSCER

Încurajăm studenții din grupurile locale OSCER să înceapă grupuri mici de ucenicie. Acestea sunt formate din 2-3 studenți care vin împreună pentru a crește în dragostea lor față de Isus prin cunoașterea Lui mai profundă, precum și în dragostea și slujirea lor față de cei din jur. Știm că atât prin cursurile de la facultate, cât și prin social-media, prieteni, filme suntem expuși la tot feluri de idei și ideologii. De aceea ne dorim să vedem această generație punând întrebări și înțelegând lumea și viața prin Cuvântul lui Dumnezeu. 

Grupul de ucenicie OSCER nu înlocuiește participarea la întâlnirilor bisericii locale sau a grupurilor de casă. În schimb, este un sprijin mai specific – într-un context de vulnerabilitate, suport și dare de socoteală – care adresează și aspecte specifice din viața de student și chemarea de a fi lumină și sare în campusul universitar. 

Impresii din Ucenicie

Carla, o studentă din București, ne-a răspuns la câteva întrebări privind experiența ei într-un grup de ucenicie OSCER.

Ce se întâmplă când vă întâlniți pentru grup de ucenicie?

La grupul de ucenicie am citit cărți creștine, am citit și discutat cărți din Biblie care m-au ajutat să Îl cunosc mai mult pe Dumnezeu. Acolo, cineva a avut grijă ca eu să aud Cuvântul lui Dumnezeu tot timpul și să îmi fie alături în încercări. La grup am venit cu întrebările și frământările mele personale, iar de fiecare dată Dumnezeu m-a călăuzit și mi-a arătat voia Sa, citind la momentul respectiv din Cuvânt.

La început, ne-am întâlnit acasă (fie la persoana care conducea discuțiile, fie la mine), iar odată cu apariția pandemiei, am făcut întâlnirile săptămânale online, pe google meet. Ne-am adaptat repede, iar studiul mereu începea cu 10-15 minute de vorbă în care povesteam fiecare ce a mai făcut recent. Asta ne-a ajutat să devenim mai apropiate, să avem o atmosferă călduroasă, de prietenie. 

Ce diferență  aduce un grup de ucenicie în viața ta?

Pentru mine grupul de ucenicie a făcut parte din întoarcerea mea la Dumnezeu. Am înțeles care este scopul meu și devenind credincioasă, am simțit nevoia să spun și altora despre Hristos.

Ce ai zice unui student care nu este încă într-un grup de ucenicie? 

Recomand grupurile de ucenicie fiindcă ele te ajută să studiezi mai mult, iar faptul că îți pui o oră sau două pe săptămână deoparte, contează foarte mult în creșterea spirituală și apropierea de Dumnezeu. Ca student, ai mult timp liber, mai ales dacă nu ai un job. Acel timp liber este mult mai de folos să ți-l petreci în părtășie cu credincioșii și în apropierea Cuvântului lui Dumnezeu.

Dacă ești student și ai dori să faci parte dintr-un grup de ucenicie sau ai dori să conduci unul, te rugăm să iei legătura fie cu grupul OSCER din orașul tău (acolo unde există), fie direct cu noi prin formularul de contact și te vom ajuta.