Departamente

Studenți

tineri creștini cu impact în mediul universitar și în societate.

Absolvenți

tineri profesioniști cu impact la locul de muncă și în societate.

Studenți străini

prieteni din lumea largă care poartă conversații semnificative.

cine suntem?

Studenți

OSCER este o organizație creștină, interconfesională care se adresează în primul rând studenților.
 • Studenților creștini, indiferent de confesiune, care vin împreună să Îl cunoască mai mult pe Dumnezeu și doresc să Îl reprezinte prin viețile lor în mediul universitar, având un impact asupra atmosferei academice, a domeniului de studiu.

 • Studenților care doresc să afle mai multe despre credința creștină biblică si vor să participe la dialoguri și dezbateri pe teme spirituale sau despre viața de student în general pre cum și celor care caută o comunitate de studenți din care să facă parte.

ce vrem să vedem?

Ne dorim să vedem studenții creștini crescând în a înțelege și trăi viața ca ucenici ai lui Hristos.
 • De aceea încurajăm contextele de creștere spirituală, în grupuri mici de studiu sau în întâlniri comune, accentuând în același timp importanța apartenenței la o biserică locală.
Ne dorim ca și alții să cunoască adevărurile credinței creștine și să se bucure de vieți transformate.
 • Credința creștină afirmă că Dumnezeu a creat omul și lumea din care facem parte pentru a ne bucura de relația cu El, a Îl reprezenta și administra pământul împreună cu EL.
 • Relația de armonie și pace cu Dumnezeu a fost distrusă prin rebeliunea și neascultarea oamenilor față de El, și a condus la vinovăție și moarte spirituală.
 • În dragostea Lui, Dumnezeu a oferit omului singura lui șansă de mântuire prin viața, moartea și învierea lui Iisus Hristos.
 • Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, a trăit o viață perfectă și fără niciun păcat, și a murit în locul nostru pentru a plăti pe deplin datoria pe care păcatele noastre au acumulat-o în fața Dumnezeului sfânt și drept.
 • Prin pocăința și credința personală în Iisus Hristos, El ne dă eliberare din vinovăție și moarte spirituală, restabilind relația cu Dumnezeu și oferind în dar viața veșnică.

Vrem să facem acest lucru creând contexte deschise în care studenții să poată cerceta, dialoga, dezbate, pune întrebări cu privire la credința creștină.

Acestea pot avea loc prin relațiile de prietenie cu colegii lor creștini, prin conferințe și evenimente în campus sau în oraș, prin tabere sau orice contexte non-formale în care studenții petrec timp împreună și vor să discute despre viziunea pe care o au cu privire la lume și viață.

$

activități

Grupuri Descoperă

Discuții despre viața lui Iisus ...

pornind de la textele biblice  scrise de Luca și Ioan. Ele sunt un context prietenos pentru oricine vrea să afle mai mult despre ce afirmă Biblia, chiar dacă participanții cred sau nu că este Cuvântul lui Dumnezeu.

Mission Week

Serie de conferințe și activități ...

pentru studenți organizate în decursul unei săptămâni. Ele pot avea diverse denumiri/ tematici alese de studenții dintr-un oraș. În cadrul lor studenții sunt invitați să exploreze, discute și asculte prezentări cu privire la întrebări și frământări cu privire la viață și credință (Identitate, singurătate, suferință, știință vs religie etc). 

Tabere de ski, de engleză, de supraviețuire

Studenții OSCER iubesc taberele ...

și ieșirile la munte. Fie că sunt tabere de schi cu instructori care să ajute studenții, tabere de engleză cu echipe de vorbitori nativi sau ieșiri cu cortul/ la cabană pentru un weekend sau mai multe zile, aceste tabere sunt un context minunat pentru a cunoaște oameni noi și lega relații, pentru a te destinde și creea amintiri, dar și pentru a discuta și dezbate diverse teme împreună cu alți studenți care caută răspunsuri. 

Grupuri de explorare

Grupuri de discuții pentru studenți ...

(pot fi 1 la 1 sau grupuri mici de 4-5 persoane) pe diverse teme despre viață și viziune asupra lumii (libertate, suferință, împlinire etc)

Grupuri de ucenicie

Pentru creșterea credinței ...

Grupurile de ucenicie sunt dedicate acelor studenți care vor să crească în credința lor și în cunoașterea lui Dumnezeu. Sunt grupuri de 2-3 studenți și un lider, care se întâlnesc regulat să studieze, să se roage și să vorbească despre ce înseamnă în mod practic să fie urmași ai lui Iisus în fiecare aspect al vieții lor.

Întâlniri săptămânale

Dezbateri și socializare ...

Grupurile OSCER locale se întâlnesc regulat în grup mare pentru diverse activități: de la seminarii și dezbateri la jocuri de masă și activități de socializare. Uneori aceste întâlniri sunt centrate pe tema credinței și a întrebărilor despre lume și viață, alteori sunt întâlniri care să ajute la formarea comunității. 

Alte activități OSCER sunt evenimentele  naționale: instruiri și seminarii online sau față în față; întâlniri pentru coordonatorii locali; întâlniri de team-building pentru echipele locale, conferința națională, adunarea generală OSCER.

cine suntem?

Absolvenți

Lucrarea cu absolvenții OSCER reprezintă o mişcare națională de tineri profesioniști cu impact ca „lumină și sare” pentru Cristos la locul de muncă, în piața muncii și în societate.

ce vrem să vedem?

Creștini ce Îl onorează pe Dumnezeu în mediul profesional
 • Generație după generație de creștini care Îl onorează pe Dumnezeu în toate aspectele muncii, trimiși să slujească fiind ambasadori ai lui Hristos în contextele lor profesionale.
Trezirea interesului colegilor de muncă pentru creștinism
 • Colegii, mai curioși despre creștini, mai interesați de creștinism și mai deschiși să-L cunoască pe Isus Hristos ca Domn, devenind ucenicii Lui.
Un impact pozitiv în societate
 • liderii care conduc cu înțelepciune, caracter și competența 
 • firmele/organizațiile care funcționează în conformitate cu valorile biblice
 • domenii de activitate (business, informatică, știință, comerț, industrie, agricultura, turism, etc.)  care contribuie la binele poporului

activități

Modalitățile și instrumentele folosite (în trecut, în prezent) în lucrarea cu absolvenții:

Conferințe și seminarii

locale, zonale și naționale

Activități în colaborare cu IFES Graduate Impact

 1. Cross-Current Professional Groups;
 2. Cross Current City Groups;
 3. Transition

Implică-te!

Școală de echipare a lucrătorilor

„ Mentorare”, „Descoperirea chemării”, „Dezvoltarea spirituală, profesională, personală”, „Cum să conduci un grup mic de „creștere”

Implică-te!

Cursul ProImpact

pentru proapeți absolvenți.

Implică-te!

Cercuri de carte

Grupuri vocaționale

în colaborare cu organizația Credința la Muncă (în prezent avem IT și Medicina, mai lansăm în viitor când avem oameni și lideri.)

Implică-te!

Newsletter & mediu online

Grupuri mici de sprijin

Încurajare și dare de socoteală cu scopul de a crește împreună ca ucenici ai lui Hristos la locul de muncă.

Dorești să te implici?

Susan Stone

susan.stone@intervarsity.org

cine suntem?

Studenți internaționali

Suntem comunități conduse de studenți străini și români (studenți sau nu), care sunt creștini și doresc să ofere studenților internaționali din România un spațiu în care să-și facă prieteni din toată lumea, să aibă conversații despre subiecte semnificative, să exploreze credința creștină și să îl cunoască pe Dumnezeu.

ce vrem să vedem?

Studenți internaționali schimbați de Evanghelie
 • Ne-am bucura să vedem comunități dinamice de studenți străini care ajung să Îl urmeze pe Iisus, să fie ucenicii lui slujindu-l și mărturisind despre El în România și înapoi acasă (în toată lumea).

ce facem?

Descoperirea culturii și a credinței
 • Organizăm evenimente în cadrul cărora studenții să se poate împrieteni cu alți studenți străini și români, să învețe despre culturile lor și să aibă conversații adânci. Oferim și posibilitatea de a citi Biblia 1-la-1 sau în grupuri mici pentru studenții creștini care vor să crească în credința lor sau pentru cei care au căutări și vor să învețe mai multe despre Iisus.

cum mă pot implica?

Alătură-te unui grup existent
 • OSCER are deocamdată un grup stabil pentru studenții internaționali în București (ISB) și inițiative mai noi în Pitești, Iași și Suceava. Ia legătura cu noi dacă ești într-unul din aceste orașe și îți dorești să fii și tu parte. 
Formează un nou grup în țară
 • Poate ești român sau un student străin care s-ar bucura să primească studenții străini  în orașul în care locuiești, să contribui la crearea unui spațiu sigur, prietenos în care sunt zidite relații de prietenie și se explorează impactul pe care Iisus îl poate avea în viața noastră.
 • Dacă dorești să te implici sau să afli mai multe informații, ne-am bucura să luăm legătura cu tine.
 • Ne dorim să vedem comunități dedicate studenților internaționali în orașele din România și avem resurse, materiale de instruire și oportunitatea de mentorare pentru a te ajuta să începi ceva.

Dedicați ucenicizării studenților pentru Hristos.

Adresă

Str. Liviu Rebreanu, nr. 106 Timișoara, Timiș, România