Susan Stone – coordonator lucrare cu absolventi

Coordonatorul lucrarii cu absolventi, conduce echiparea absolventilor pentru ucenicie in cariera si societate.

Susan Stone

Deşi am crescut într-un context „bisericesc”, tata fiind păstor într-o biserica Presbiteriană liberală în New Jersey, n-am înteles Evanghelia ce înseamna „creştinism” până când am ajuns la facultate. Acolo m-am implicat intr-o organizatie studențeasca creștina și prin relațiile formate acolo și mai ales după un studiu biblic din Galateni, am înteles ca singura modalitate prin care aș putea să am viata adevarată este în si prin Isus Cristos și lucrarea Lui pe cruce, și mi-am predat viata Lui.

În 1980 am inceput cariera mea în Meloterapie în Massachusetts și un stil de viata orientată spre ucenicie, stabilind relații cu trei fete care frecventau biserica mea și întâlnindu-ma cu ele în mod intentionat. Dupa trei ani am plecat la New York City ca să continue studii la New York University (NYU), lucrând full-time, urmand un masters în Psihologie și studiind mai departe Meloterapie.

La NYU m-am implicat într-o lucrarea cu studenți „Navigators” și am primit instruire și experiența în evanghelizare și ucenicizare.  În cele din urma am fost invitată să fac parte și eu din echipa de „lucrători”. În 1989, doi ani după ce am reluat cariera mea în Melotherapie, am fost invitata să lucrez și P/T cu Navigators, incepând o lucrare cu Femei Profesioniște în zona orasului New York City.

Cursul vieții al meu a fost schimbat pentru întotdeauna când în aprilie 1992 am primit o chemare clară și puternică de la Dumnezeu (complet neașteptat și fără nici un interes anterior în misiune transculturală) pentru misiune in România.  În urmatorii trei ani Domnul m-a călăuzit să-m iau un certificat in TESL (Predarea limbii engleza), să fac prima mea vizită în România, să găsesc o echipă cu care să merg (IVCF-Link, cu familia York), să strâng fonduri și să mă pregătesc pentru un nou capitol în viața mea.

Venind în România în toamna 1995 am slujit cu familia York în cadrul OSCEBului șapte ani. Din 2003 lucrez in cadrul OSCERului ca și coordonatorul pentru Lucrarea cu Absolvenți, pregătind studenți, echipând absolvenți și mobilizând profesioniști pentru ucenicie la locul de munca. Mă pasionează sarcina de a dezvolta ucenici absolvenți care ”strălucesc” pentru Domnul lor la serviciu și care lucrează împreună în puterea Lui să atinga viața colegilor lor cu evanghelia și să zideasca o marturie puternică pentru Cristos în fiecare domeniu.

 

Versetul principal al vieții mele (din anii ’80) este Luca 9.23:  ”Apoi le-a spus tuturor, „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze!” și mă ajută să rămân zilnic (cât se poate) centrată în Domnul meu Isus Cristos. Mă pasionează și ”astronomia” și modul în care universul povestește ”slava lui Dumnezeu şi bolta cerească istoriseşte despre lucrările mâinilor Lui”.

Comentariile sunt dezactivate.