Povestea din 2014, februarie

(Lidia Bărbulescu – OSCE Craiova)

„Aş vrea să împărtăşesc câteva gânduri cu voi. Pe mine personal mă întristează ceea ce văd şi aud dar este adevarăt. În urmă cu o săptămână, am tot auzit pe internet o ”caterincă” pe seama unei melodii creştine, o melodie destul de cunoscută şi “share-uită” pe facebook, o mulţine de video-uri pe youtube, diverse replici. Şi mai trist este faptul că a devenit chiar un “salut“ printre studenţi. Imediat m-am revoltat în mine şi am vrut să fac dreptate…


…dar desigur că agravam situaţia şi s-ar fi iscat o ceartă imensă, deşi sunt foarte multe controverse pe această temă, dar mi-am amintit ca războiul este al Domnului şi El îşi face dreptate şi nu se lasă batjocorit.

Am stat şi m-am gândit cum trebuie noi ca şi creştini să relaţionăm cu cei din jurul nostru, astfel încât ei să-L cunoască pe Dumnezeu din pricina noastră, un Dumnezeu plin de dragoste şi dreptate. Mă rog ca El să pună pasiune şi înţelepciune în noi astfel încât să-L putem prezenta într-un mod relevant. Deşi de multe ori ne este foarte greu să fim creştini autentici, ne lăsăm copleşiţi de teamă/ruşine, însă El a promis că va fi cu noi mereu şi nu trebuie să ne temem de nimic, El ne-a ales din lume, să fim poporul Lui şi să fim pescari de oameni, însă trebuie să avem pasiune pentru Dumnezeu şi pentru cei din jurul nostru. C.S Lewis explică raportarea corectă a creştinului faţă de oameni: „Creştinul are un mare avantaj faţă de ceilalţi oameni, nu pentru că este mai puţin căzut decât ei, nici pentru că este destinat să trăiască într-o lume căzută, ci pentru că ştie că este un om căzut într-o lume căzută.”

Mie acest citat îmi spune exact ce trebuie să înţeleagă prietenii şi colegii mei deşi da, nu putem noi face ca ei să înţeleagă, Dumnezeu este cel care lucrează prin noi şi cred lucrul acesta, însă Dumnezeu a ales să folosească oameni, creştini pasionaţi şi hotărâţi în slujire. Cred că este bucurie în cer pentru fiecare om care aude pentru prima dată Evanghelia şi cu siguranţă Duhul Sfânt va lucra în fiecare om în care investim. M-am hotărât să investesc mult mai mult în colegii mei de acum încolo decât o făceam până acum, să nu-mi mai pierd cumpătul şi să-I fiu asemenea Lui Isus. Îmi doresc ca toţi să-I semănăm Lui şi noi să facem o diferenţă în lumea aceasta, prin trăirea noastră. Acolo unde este ură, noi să arătăm dragoste!

De multe ori ne temem şi lăsăm pe seama altora să facă totul. Eu îmi doresc să fim cu adevărat mărturii vii pentru cei din jur. Pe mine mă încurajează tare mult un verset din Isaia care spune “Nu te teme, căci Eu sunt cu Tine, nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul Tău. Eu îţi vin în ajutor, Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare”. Avem un Dumnezeu Atotputernic, de cine să ne temem? Nimeni nu ne va smulge din mâna Lui.

Comentariile sunt dezactivate.