Mărturii

Am crescut în biserică, în ascultare de Dumnezeu şi părinţi dar zbaterile mele, întrebările care apăreau pe parcursul vieţii nu căpătau răspuns şi nici nu conştientizam că poate fi şi altfel.

Ajuns în Iaşi la facultate, am mers la grupul local OSCER din Iaşi, unde am cunoscut ceva nou. Un cadru în care aflam răspuns la întrebări, în care discutam despre zbaterile mele, în care studiam Sfânta Scriptură într-un mod profund şi unde am învăţat ce înseamnă să fii susţinut de un grup de oameni în rugăciune şi nu numai.

Cu timpul am cunoscut ce înseamnă responsabilitatea şi disciplina. Primele întâlniri din cadrul OSCER-ului naţional, (Tabăra de Instruire Zonală, Conferinţa IFES Linz, ieşirea cu coordonatorii locali), mi-au adus o nouă perspectivă asupra vieţii şi a scopului meu în mediul academic şi societate. Am conştientizat mai mult impactul care il pot avea între cei care nu il cunosc pe Dumnezeu şi să mă îndrept mai mult spre cei care nu-l cunosc pe El.

Pe atunci nu erau grupuri de ucenicie în Iaşi iar acum, mulţumim lui Dumnezeu, avem 5 grupuri de ucenicie, unul în care sunt lider şi sunt bucuros că pot face cea mai bună investiţie şi anume investiţia în oameni.

Dumnezeu a lucrat mult în viaţa mea prin intermediul OSCER-ului. Îi mulţumesc pentru asta şi sunt gata să fiu alături de OSCER mai departe pentru ca şi alti studenţi să aibă parte de ce am avut eu şi poate chiar mai mult.
(Ionel Sbiera, Iaşi)

 

La vârsta de 15 ani am auzit pentru prima oară despre OSCEC, iar acum pot afirma cu tărie că a fost lucrul de care aveam cea mai mare nevoie la începutul adolescenţei mele. De fapt, aveam nevoie să Îl cunosc pe Domnul, iar prin OSCEC acest lucru a devenit un proces natural şi usor.

M-am bucurat să aflu ca există o mişcare naţională OSCER şi că alti tineri din diferite oraşe l-au cunoscut pe Domnul prin experienţe similare mie. Dincolo de dezvoltarea spirituală pe care OSCEC a facilitat-o în viaţa mea, a avut de asemenea un mare impact în ceea ce priveşte dezvoltarea mea socială şi intelectuală. Îmi amintesc că la primele întâlniri la care am participat, am rămas surprins de limbajul tinerilor elevat, academic, natural. Acum îi sunt mulţumitor Domnului că m-a adus în acest context în care am crescut. Şi acest lucru s-a reflectat la şcoală, facultate, la interviurile la care am participat şi acum la serviciu.

Sunt bucuros că există o astfel de mişcare şi în alte oraşe şi că la nivel naţional OSCER-ul se implică în vieţile studenţilor, îi influenţează şi îi ajută să devină oameni maturi.

Cred în OSCER şi vreau să investesc cât mai mult în această organizaţie, pentru că vreau ca şi alte generaţii de studenţi să beneficieze de binecuvântările pe care Domnul mi le-a adus mie prin aceasta.
(Ştefan – OSCECraiova)

 

Pentru mine implicarea în mişcarea studenţească, la început la nivel local şi apoi şi la nivel naţional, a însemnat o creştere pe toate planurile, spiritual, relaţional şi profesional. Sunt foarte mulţumitoare că Dumnezeu îngăduie astfel de contexte cum este Oscer-ul şi mai mulţumitoare sunt pentru oameni care se implică şi le susţin…

Am cunoscut oameni în mişcarea studenţească pe care am putut să îi iau ca model pentru viaţa mea şi care au fost un exemplu pentru mine în multe lucruri, oameni care m-au ajutat să cresc în relaţia mea cu Dumnezeu şi m-au sprijinit atunci când mi-a fost greu. Şi tot de la ei am învăţat cât de important este să ne punem la dispoziţia lui Dumenzeu pentru ca El să ne folosească în lucrarea Lui. A avut un impact mare în viaţa mea implicarea în mişcarea studenţească şi a început atunci când aveam cea mai mare nevoie…

În urmă cu 5 ani, înainte să vin în Timişoara la facultate m-am rugat pentru un loc unde să pot sluji, un loc de care să aparţin şi care să mă ajute să stau aproape de El, şi să nu fie neapărat o biserică, îmi dau seama acuma că Oscer-ul a fost mai mult decât am cerut… Toate întâlnirile, ieşirile, taberele, conferinţele la care am participat şi am slujit au fost pentru mine provocări care m-au ajutat să cresc, să mă maturizez, să învăţ în cel mai natural mod cum să îl prezint pe Dumnezeu celor care nu Îl cunosc, să leg relaţii strânse cu oameni faini care o să rămână toată viaţa…
(Tabita – Timişoara)

Comentariile sunt dezactivate.