Iaşi

Perioada de după liceu reprezintă o provocare pentru cei mai mulţi tineri: o perioadă a maturizării, a deciziilor, a conturării independenţei şi a libertăţii de a alege – ne alegem prietenii, ne formăm obiceiuri bune sau mai puţin bune, învăţăm să gătim (sau să mâncăm la cantină), devenim conştienţi de responsabilităţile pe care le avem şi încrederea pe care ceilalţi o investesc în noi… Învăţăm ce înseamnă să fim în comunitate lipsiţi de protecţia directă a familiei ori a bisericii sau, cu alte cuvinte, facem cunoştinţă într-o altă manieră cu societatea în care trăim! Mai avem însă timp pentru a ne preocupa de sufletul nostru? Răspundem cu sfială şi curaj: DA! Grupul OSCER Iaşi încearcă să vină în ajutorul celor ce trec prin această etapă, propunându-şi să fie un sprijin, un bun sfătuitor şi motivator pentru suflet.

Dar ce este OSCER Iaşi? Un grup de tineri care vor să crească şi să demonstreze o credinţă adevărată în viaţa lor, avându-L ca model de credinţă pe Iisus Hristos. Ne dorim să Îl ştim mai mult pe Dumnezeu şi planul Lui pentru fiecare dintre noi. Ca provocare, încercăm constant să le facem cunoştinţă studenţilor şi prietenilor noştri cu Iisus arătându-le modul „atipic”, unic al lui Dumnezeu de a acorda iertare…

Ce se întâmplă, mai exact, în OSCER Iaşi? În primul rand, căutăm să punem în balanţă concentrarea noastră când vine vorba de activităţi pentru cei din grup cât şi pentru cei din afara lui organizând: discuţii interactive pe diverse teme, moment în cadrul căruia ne putem invita prietenii; întâlniri în care ne închinăm lui Dumnezeu, ne rugăm unii pentru alţii; ieşiri ce au ca scop creşterea unităţii dintre noi cât şi implicarea noastră în societate (ecologizare, transmiterea mesajului evangheliei în moduri diverse); tabăra de ski. Suntem oameni supuşi greşelilor, dar ceea ce facem vrem să fie din dragoste.

Prea multe cuvinte obosesc dar, dacă vrei să ne cunoşti, te aşteptăm în mijlocul nostru!

 

Date de contact:

– email: oscer_is@yahoo.com
– facebook: www.facebook.com/OSCEI

 

 

Comentariile sunt dezactivate.