Cluj-Napoca

Miscarea studenteasca din Cluj a aparut datorita nevoii existentei unui grup crestin evanghelic cu impact in mediul academic. La geneza grupului au participat cativa oameni care au inteles ca Dumnezeu i-a adus in Cluj cu un scop.

 

Organizarea era destul de simpla, directia fiind data de doi oameni. In timp s-a cristalizat ceea ce numim astazi echipa de coordonare. Mai apoi, din dorinta de a ne spori eficienta si eficacitatea, luand seama si la recomandarile lui Radu Druta (in acel timp coordonatorul zonal al OSCER), ne-am structurat activitatea pe departamente. Un alt moment important in evolutia noastra a fost acela in care am inteles ca nu doar coordonatorul impreuna cu oamenii din acel departament se preocupa, de exemplu, de rugaciune, evanghelizare, ucenicie, inchinare, comunicare, etc, ci ei doar ne ajuta pe noi ceilalti in directia respectiva. Ce-am inteles era de fapt … munca in echipa.

 

Intr-o lume care se confrunta cu o criza a identitatii, noi stim cine suntem. Suntem ceea ce Dumnezeu ne-a creat: ”oameni dupa chipul si asemanarea Lui”. Suntem atat de asemanatori si totusi suntem atat de diferiti: tineri din diferite medii, orase de provenienta diferite, facultati diferite si chiar confesiuni diferite, dar ceea ce ne uneste este ceea ce ne defineste.

 

Suntem:

G (grup)

Pentru ca nu vrem sa fim singuri, ci vrem sa fim împreuna, formam un grup, o comunitate.

S (studenti)

Majoritatea suntem sau am fost studenti. Stim ca aceasta este o perioada cruciala pentru formarea fiecarui om, din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere spiritual. Este perioada in care oamenii cauta raspunsuri la marile intrebari ale vietii: cine sunt? de unde vin? de ce sunt aici? etc. Credem ca Biblia ofera singura perspectiva corecta asupra lui Dumnezeu, asupra lumii si asupra sensului vietii omului si ca prin cunoasterea personala a lui Isus Cristos orice om poate afla raspunsurile pentru propria viata. Stim de asemenea ca studentii de azi sunt liderii de maine, de aceea vrem sa avem un impact favorabil în vietile a cat mai multi studenti, pentru ca astfel putem influenta cel mai eficient societatea în care traim.

C (crestini)

Suntem crestini. Acesta este punctul central în jurul caruia existam. Noi apartinem lui Cristos, pe El vrem sa Il urmam, El este ratiunea noastra de a fi. Majoritatea suntem evanghelici, insa suntem o comunitate de studenti crestini cu deschidere interconfesionala.

 

Deviza noastra este ”studenti pentru studenti”, pentru ca vrem sa fim lumina si sare oriunde am merge, mai ales printre colegii si prietenii nostri, studentii din Cluj-Napoca. Avem pasiune pentru Dumnezeu si suntem responsabili in primul rand pentru oamenii de langa noi, de aceea incercam sa oferim un cadru in care fiecare sa se poata dezvolta si sa isi atinga potentialul. Ne intereseaza omul in totalitate. Incurajam excelenta, in toate aspectele vietii: am vrea sa vedem ca in Romania studentii studiaza cu adevarat, vrem sa vedem cat mai multi oameni de caracter, vrem sa experimentam relatii interumane sanatoase, bazate pe principiile biblice si vrem sa incepem cu noi insine, prin a oferi un exemplu.

 

GSC este un context favorabil maturizarii studentilor crestini, iar cei care nu Il cunosc pe Dumnezeu intr-un mod personal se pot conecta la o comunitate de studenti construita in jurul lui Cristos, avand la baza principiile eticii si moralei crestine. Credem ca aici este un mediu in care studentii care Il cauta pe Dumnezeu pot sa inceapa si sa dezvolte relatia personala cu Creatorul, si sa gaseasca sprijin si incurajare din partea celorlalti. Mai mult, aici este locul cel mai potrivit in care studentii pot nu doar sa gaseasca un sprijin, ci sa fie ei insisi un sprijn.

 

Date de contact:

– site: www.gsc-cluj.ro

– facebook: www.facebook.com/GSCClujNapoca

 

 

Comentariile sunt dezactivate.