Povestea din 2013, septembrie

(Iustina – OSCER Iaşi)

„În toamna aceasta am avut ocazia să particip la tabăra Formacion organizată de OSCER şi am fost foarte provocată în ceea ce priveşte evanghelizarea. În penultima zi, eram gata să spun ori de câte ori am ocazia despre Dumnezeu, despre dragostea Lui pentru lume şi cât e de important să ai o relaţie personală cu El.Dar imediat ce am plecat de la cabană m-au cuprins tristeţea şi descurajarea.

Simţeam că tot ceea ce am învăţat şi am trăit în tabără rămâne acolo. Aşa că am urcat în tren, mi-am îndesat căştile în urechi şi am decis că voi dormi până la Bucureşti. Dar ceva nu îmi dădea pace. Pe scaunul din faţa mea stătea un băiat; părea arogant, rebel şi, deşi m-a întrebat ceva în legătură cu călătoria, nu am considerat că ar fi ok să vorbesc cu el. Apoi el a început să răsfoiască un album foto şi i-am spus că mai rar vezi oameni care să aibă poze reale, nu doar digitale, iar el mi-a spus că e fotograf. Aşa am început o discuţie de 2-3 ore în care am reuşit să îi răspund multor întrebări, aproape să trec prin toata Biblia şi istoria Bisericii. Mi-a mărturisit că merge să vadă o prietenă care face multe probleme părinţilor ei şi că îşi doreşte să o poată convinge că greşeste, că era foarte frământat şi că, dupa discuţia cu mine e convins că Dumnezeu m-a trimis acolo ca să îi vorbesc despre El, despre dragoste şi despre mântuire.

Au fost momente de nedescris şi deosebit de încurajatoare! A fost prima oară când am vorbit cu cineva necunoscut despre credinţa mea şi am simţit cum Dumnezeu a călăuzit discuţia noastră şi mi-a dat cuvinte potrivite.

Îi mulţumesc Tatălui meu pentru că a îngăduit aceasta experienţă în viaţa mea şi pentru că mi-a arătat din nou ca El poate face lucruri minunate prin  noi când ne punem la dispoziţia Sa. Nu stiu daca îl voi mai vedea vreodata pe acest tânăr, dar ştiu că Dumnezeu îşi va duce la bun sfârşit lucrarea Sa în viaţa lui!

Vreau să vă încurajez şi pe voi să staţi la dispoziţia Lui şi să ţineţi sus Cuvântul Adevărului, „singura sămânţă care creşte şi transformă oamenii”! ”

 

Comentariile sunt dezactivate.