Povestea din 2013, martie

(Adela Grigoras – OSCEB)

„Am cunoscut în ultima vreme persoane în viaţa cărora Dumnezeu a lucrat în mod miraculos şi mă gândeam, poate chiar puţin dezamăgita, că mie nu mi s-a întâmplat nimic măreţ sau special.

Totusi Dumnezeu lucrează frumos şi în viaţa mea, poate nu sunt lucruri la care puteţi sa ziceti wow, dar aş vrea să vă încurajez să începeţi să vedeti şi minunile mai  mici din viaţa voastră. Cum nu am prea mult loc să povestesc pe larg ce vreau să vă zic, am să încerc să enumăr câteva din lucrurile pe care Dumnezeu m-a ajutat să le înţeleg în ultima lună.

În primul rând, m-a învăţat că banii ar trebui să fie ultima mea problemă. Chiar dacă bursa nu e prea mare (studiez pentru cinci luni în León, Spania) şi îmi făceam griji că nu îmi vor ajunge banii, Dumnezeu m-a ajutat să îmi găsesc un apartament unde plătesc puţin chirie; când am fost invitată să ies cu tinerii spanioli să iau masa in oras şi mă gândeam că nu îmi permit, înainte să ies cu ei, o sora mi-a bagat în buzunar fix banii pe care urma să-i cheltuiesc şi multe alte situaţii asemănătoare.

Un alt lucru important pe care l-am învățat este că nu conteză cât de mare sau mică este biserica la care mergi, ci doar prezența Domnului acolo. Ştiam că biserica de români de aici este foarte mica (13-15 persoane) şi am venit cu ideea că întâlnirile noastre vor fi plictisitoare, fără laudă şi închinare cu instrumente, fără predici interesante etc. Nu o să vă vină să credeti, încă de la prima întâlnire am fost cercetată profund, pur şi simplu simţeam prezenţa lui Dumnezeu acolo aşa cum nu o simţisem de foarte mult timp, predica a fost foarte bună şi timpul de rugăciune o binecuvântare.

Şi la facultate Dumnezeu îşi arată dragostea. Îmi făceam griji pentru că mi se suprapuneau unele cursuri, dar Domnul mi-a dat profesori întelegatori şi chiar şi orarul s-a schimbat putin. Manualele sunt foarte scumpe şi nu îmi permit să le cumpar, așa că Dumnezeu mi-a dat o colegă care s-a oferit să îmi scaneze la fiecare sfârşit de săptămână lecţiile pe care le-am facut.

După cum vedeţi, Dumnezeu poate să-şi arate dragostea Lui nemărginită şi prin lucruri mici, dar importante pentru noi. Haideţi să-L lăudăm şi să-I mulţumim pentru aceasta! „

Comentariile sunt dezactivate.