Povestea din 2013, decembrie

(Laurenţiu Popescu – OSCE Timişoara)

„În ultima perioadă am fost provocat de multe lucruri. Multe întrebări, multe gânduri, multe responsabilităţi şi un Dumnezeu care vrea tot timpul să modeleze ceva mai bun din mine. Unul din gândurile care nu-mi dădea pace era acela că îmi este atât de uşor să proclam Evanghelia unui necunoscut pe stradă, sau în taxi, sau oriunde altundeva, dar aşa de greu să fac acelaşi lucru în cadrul unei relaţii de prietenie, relaţie în care trebuie investit şi sacrificat.

Mai mult decât atât, eram oarecum supărat că majoritatea relaţiilor mele şi cercurilor în care mă învârt sunt de creştini şi îmi puneam constant întrebarea „ce folos are sarea în salină?” sau „de ce e nevoie de lumină, acolo unde ea e deja?”

Ei bine, la începutul lunii noiembrie m-am mutat într-un nou cămin, o nouă cameră şi noi colegi. Mă rugasem să fie oameni de treabă, cu care să pot lega o relaţie şi cu care să pot vorbi şi despre Dumnezeul meu! Am ajuns în cameră şi imediat mi-am dat seama că unul era mai şmecheraş şi înfigăreţ şi cu el până la urmă am început să relaţionez cel mai mult.

Am început să mâncăm împreună, să facem cumpărături împreună, să povestim despre una şi alta. Eu mă tot rugam pentru deschidere din partea lui pentru o discuţie evanghelistică. Iniţial, mi-a zis că el e ateu, că nu are nicio treabă cu Dumnezeu şi că nu-i pasă. Nu ştiam cum să-l abordez şi nu vroiam să fac lucrurile inconfortabile pentru el. Asta până când, într-o seară, am ajuns în cameră foarte târziu. Nu îmi dau seama cum s-a putut ajunge la discuţia la care s-a ajuns, dar ce ştiu e că am discutat cu colegul meu de pe la 1 noaptea până pe la ora 4 despre Dumnezeu şi Cuvânt, de la perspectiva personală, la ştiinţă, istorie etc. Ceea ce m-a uimit pe mine şi mai mult e că, în urma discuţiei, a fost de acord să trecem împreună prin materialul tradus de Oscer: „Descoperă” (n.r. ”Uncover”)

Pentru mine, întâmplarea aceasta a fost o adevărată minune. Să văd cum rugăciunile mi-au fost ascultate de către un Dumnezeu atotputernic şi cum El poate să schimbe perspectiva unui om, din lipsă totală de interes, dezaprobare chiar, în interes şi provocare la cunoaştere!

Aşa că, vă provoc şi pe voi, chiar în lucrurile care vă par cel mai greu de realizat, să „nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri!” ”

Comentariile sunt dezactivate.